Recent Posts

Fransa'da Bir Milyoncu Bulmak


Uzun zamandır yazmayı düşündüğüm bir yazı bu aslında ama hep araya bir şeyler girince bugüne kadar geldik :)

Türkiye'de bir milyoncu, japon pazarı gibi mağazaları dolaşmaya bayılan birisi olarak, Fransa'da da bu tarz bir yerin arayışı sonucu Action, Noz ve Gifi mağazalarını buldum. Bu mağazalar yukarıdaki gibi öz japon pazarı olmasalar da işinizi görürler :)

Klasik bir Noz mağazası

Noz, tam olarak Japon pazarı tarzı mağazaların karşılığı bence, ayrıca içinde yiyecek, deterjan tarzı şeyler de bulabiliyorsunuz. Her şey var kısacası içinde, genelde bilmediğimiz markalar var içinde. Fiyatlar genelde uygun ama kalitenin çok kötü olduğunu düşünüyorum. Aslında tam bir milyoncudan beklenen performans :)

Klasik bir Action mağazası

Action, ise bunun daha derli toplu ve market şeklinde olanı diyebiliriz. Yine içinde dekorasyondan, hobi malzemelerine, yiyecek, içeceğe, kozmetiğe, boya badana malzemelerine kadar her şeyi bulabileceğiniz bir mağaza, genelde ürün tasarımları modern oluyor. Kalite olarak Noz'a göre biraz daha iyi ve fiyat olarak biraz daha pahalı. Bildiğimiz ve ilk kez duyduğumuz markaları karışık olarak satıyorlar. Burasını diğerlerine nazaran daha çok seviyor olmamın bir nedeni var :) Bildiğimiz paşabahçe ince belli çay bardağını ve bazı diğer ürünlerini bu mağazada bulabiliyorsunuz :) üstelik fiyat olarak türk lirasına bile çevirdiğimde fiyatı çok uygun. Görünce hafif bir gözüm yaşarmadı değil, yok yok toz kaçtı gözüme :) Hemen iki paket kapmıştım :)

Klasik bir Gifi mağazası

Gifi'ye gelince, burası Noz kadar japon pazarı değil, Action gibi market tarzı değil. İzmirliler bilirler, Forbest diye bir mağaza vardır, büyük, çok katlı mağazaları vardır, ıvır zıvır, zücaciye, aslında yiyecek hariç her şeyi satarlar. Bana göre Gifi tam karşılığı bu mağazanın. Fiyat olarak ise yine uygun, kalite olarak ortalama bir mağaza. Yine paşabahçe, lav gibi türk markalarının ürünlerini sattıkları için biraz kalbimi çalmadı değil.

İçlerinden en çok Action'u gezmeyi sevdiğimi söylemeliyim. Siz de bu tarz mağazaları dolaşmayı seviyorsanız, bu üç mağazada kendinizi kaybedebilirsiniz :) Eğer bunlar dışında bildiğiniz başka mağazalar varsa yorum kısmında yazın,  onları da ziyaret edip yazıma eklemeye çalışırım.

Kısa sürede görüşürüz :)




Paylaş:

Yorum Gönder

| Fait avec ❤️ en France