Recent Posts

Göçmen Yasası ve Ale Birleşimindeki Değişiklikler



Bir çoğunuz duymuş olmalısınız, son dönemlerde çok tartışılan yeni göçmen yasası onaylandı ve aile birleşimi kısmında da bazı değişikliklere gidiliyor. Bugün aile birleşiminde neler değişiyor biraz değinmek istiyorum.

İlk olarak eskiden aile birleşimi yapmak isteyen kişilerin Fransa'da en az 18 ay yaşaması şartı vardı, bu artık 24 aya çıkarılıyor. Diğer konu aile birleşimi yapacak olan kişi en az 18 yaşında olmalıydı artık en az 21 yaşında olması gerekiyor. 

Eski yasaya göre aile birleşimi yapacak olan kişinin son 12 aylık gelirinin ortalamasının asgari ücrete eşit olması yeterliyken, artık düzenli maaş getirisi olan bir işte çalışılması gerekiyor. Bu konu tartışmaya açık, çünkü bu yeni yasayla tam olarak ne kastedildiği tam olarak belli değil. İlerleyen günlerde daha net anlayabiliriz umarım ne demek istendiğini.

Diğer bir yasa ise aile birleşimi yapacak olan kişinin ve getirmek istediği ailesinin sigortasının olması gerektiği. Bu konuda da tartışmalar var çünkü, gelecek olan aile Fransa'da olmadığı için buradaki şirketler tarafından sigorta yapılamıyor. Ailenin kendi ülkesinde sahip olduğu sigorta ise Fransa'da geçerli olmadığı için bu yasada tam bir netlik bulunmuyor malesef. 

Kabul edilen yasalardan önemli olan diğeri ise, aile birleşimi ile gelecek olan kişilerin gelmeden önce en az A1 seviyesinde fransızca konuşabilmeleri gerekliliği. Eskiden gelenler konsolosluğun verdiği Türkiye'de zorunlu bir kursa katılıp, A1 seviyesinde sınavı geçiyorlardı. Bu zorunluluk 2016 yılında iptal edilmişti, anlaşılan yeniden geliyor.

Son olarak, yapılan evliliğin gerçek bir evlilik olup olmadığının kontrolünün daha sıkı yapılması olacak. Eskiden bu görev OFİİ'de iken, ve genelde onlar da eve gelip herhangi bir kontrol yapmıyorlardı, artık belediyelerin eve gelip kontrol yapma hakları olacak. 

Genel hatlarıyla aile birleşimini etkileyen konular bunlar diyebilirim. Peki siz yeni yasayı nasıl karşıladınız?

Paylaş:

Yorum Gönder

| Fait avec ❤️ en France