Recent Posts

Fransa'daki Acil Numaraları Biliyor musunuz?

Fransa'daki acil durum numaraları Türkiye'ye göre farklılık gösteriyor. Hem de hangi durumlarda nereyi arayacağınız bile değişebilir. Mesela herhangi bir kaza durumunda bizler 112 ambulansı ararken, Fransa'da itfaiye aranıyor. 

Gelin acil numaraları kısaca açıklayalım.

SAMU 15 : Bizim acil servis diyebiliriz, kalp krizi gibi ölümcül bir durum, hastalık, düşmek gibi evde ilk yardım gerektiren bir durumda arayabiliriz.

İtfaiye 18 : İlk yardım gerektiren bir araba kazası, yangın, gaz kaçağı, kimyasal madde kaynaklı kazalar, ev dışında yaşanan düşmek, rahatsızlık, kaza gibi ilk yardım gerektiren durumlarda ise itfaiye aranıyor.

Polis 17 : Bizde olduğu gibi, maddi hasarlı kaza, hırsızlık gibi durumlarda 17'yı arayabilirsiniz.

112 : Diyelim Fransa dışında bir avrupa birliği ülkesindesiniz ve kaza geçirdiniz, ya da bir kazaya ya da olaya şahit oldunuz. Hangi numarayı arayacağınızı bilmiyorsunuz, işte o zaman 112'yi arayabilirsiniz.

119: Eğer bir bir çocuğun psikolojik veya fiziksel şiddet gördüğünü düşünüyorsanız, şiddet uygulayan kişiyi ihbar etmek için bu numarayı arayabilirsiniz.

114: Sağır ve dilsiz kişilerin acil durumlarda mesaj göndermesi için 114 numarası oluşturulmuş.

3919 : Listede olmayan ancak ise yarayabileceğini düşündüğüm bir numarayı eklemek istiyorum. Bu numarayı aile içi şiddet gören kadınlar arayabilir.

Bu numaraları bir yere not etmeyi unutmayın :)

Paylaş:

Yorum Gönder

| Fait avec ❤️ en France