Recent Posts

Yani Yılda Fransa'daki Yardımlar


Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte artan fiyatlarla birlikte bu sene sonunda özellikle dar gelirli kesime yapılacak yardımlardan bahsetmek istiyorum. 

Biliyorsunuz Fransa'da her sene sonunda maaşlara belirli miktarda zam yapılmıyor, onun yerine ya devlet ya da işyerleri prim vermeyi tercih ediyor ki, maaşlar arttıkça diğer her şeye zam gelmesinin önüne geçilmek için. Türkiye'deki gibi bir kısır döngüye düşülmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor. İşte bu sene sonunda da her sene olduğu gibi bazı yardımlar söz konusu. 

Bunlardan ilki Noel primi (Prime de Noël), eğer RSA gibi yardımlardan faydalanan bir aile iseniz, devlet bu sene 152€'ya kadar bir yılbaşı yardımı yapıyor, bu miktar evdeki gelir durumuna ve birey sayısına bağlı olarak azalabilir ya da hiç faydalanamayabilirsiniz de. 

İkinci yardım, bisiklet, fırın, telefon gibi eşyalarınızı tamirinde faydalanabileceğiniz 45€'ya kadar çıkan bir yardım. Bu yardımdan 15 Aralık itibariyle faydalanılabiliyor.

Yine HLM gibi sosyal evlerde yaşayan ve gelir durumu belli bir miktarın altında olanlara her sene verilen enerji yardımı yani cheque énergie bu sene de verilecek ve bu miktar 600€'ya kadar yükselebiliyor. Bu çeki elektrik, doğalgaz gibi faturalarınızı ödemede kullanabilirsiniz. Bu yardımdan faydalanmak için herhangi bir başvuruda bulunmanız gerekmiyor, çek otomatik olarak posta yoluyla evinize gönderiliyor. 

Eğer evinizin ısınmasını odun ile, yani odun sobası ya da şömine ile yapıyorsanız, 50 ile 200€ arası bir yardımdan faydalanabiliyorsunuz. Bu yardımdan faydalanmak için chequeenergie.gouv.fr adresinden başvuruda bulunmanız gerekiyor.

Yardımların bir çoğundan faydalanmak için hane halkının gelirinin belli bir miktarın altında olması gerektiğini unutmayın, yani her sosyal evde oturan bu yardımdan faydalanamadığı gibi her RSA alan da faydalanamıyor.

Sizlerin bildiği ama yukarıda bahsetmediğim başka yardımlar da var mı? Yorumlarınızı bekliyorum.

Paylaş:

Yorum Gönder

| Fait avec ❤️ en France