Recent Posts

Stokomani - Stok Fazlası Marka Ürünler



Fransa'ya geldiğimde, kozmetik, ev eşyası ve özellikle giyim gibi şeylerin Türkiye'ye göre epeyce pahalı olduğunu görünce bir geri dönmek istemedim değil açıkçası. Meyve, sebze pahalılığı ve azlığından da bahsetmek lazım ancak bugünkü konumuz daha çok gıda dışı ürünler üzerine.

Bazen bazı internet siteleri ve ya mağazalar hakkında yazıyor olsam da bunların hiçbirisinden çıkar elde etmediğimi bilmenizi isterim. Sadece kendi deneyimlerim sonucu faydalı olabileceğine inandığım için sizlerle de paylaşmak istiyorum. 

Stokomani de bir mağazalar zinciri, özellikle Paris ve çevresinde ve Alsace bölgesinde yoğunca ve ülkenin güneyinde de yer yer bulunan bir mağaza. Aşağıdaki harita üzerinde nerelerde bulunduğuna dair bir görsel var.


Bu mağazanın mantığı, stok fazlası olan, sezonu geçmiş olan markalı ürünleri normalden daha uygun fiyata satıyor olmaları. İkinci el olmayan, marka ve uygun fiyatlı kozmetik, giyim, dekorasyon ürünlerini ve bir şekilde kutluyorsanız cadılar bayramı, noel vs gibi konseptli ürünleri de bulabileceğiniz bir yer burası. 

Bazen denk gelirseniz gerçekten marka ürünleri %90'a varan indirimlerle alabiliyorsunuz. Örneğin Van marka bir bez ayakkabıyı 5€ gibi komik bir fiyata bulabildik. Özellikle Türkiye'ye tatile giderken ya da yılbaşı, doğum günü hediyesi vs alırken uğrayabileceğinizi düşündüğüm bir yer. 

Bize çok yakın olmadığı için şimdilik bir kere gidebildik. Size yakınlarda olabilir ve bu mağazayı tanımıyor olabilirsiniz diye haber vermek istedim :)

Daha önceden de Fransa'da ikinci el eşya bulabileceğiniz bir dernekten bahsetmiştim, ilgili yazımı okumak isterseniz şuraya tıklayabilirsiniz.


Paylaş:

Yorum Gönder

| Fait avec ❤️ en France