Recent Posts

Fransa'da ikinci El Ucuz Eşya adresi Emmaüs



Fransa dernekler, yardım kuruluşları, vakıflar cenneti, hemen hemen her konuda istemediğiniz kadar dernek bulabilirsiniz. İşte bugün ikinci el ve ucuz her türlü eşyanın cenneti bir dernekten bahsedeceğim. Eminim bu dernekte herkesin işine yarayacak birşey olacak. Hele ki ıvır zıvır her türlü eşyayı satan yerleri seven, her an karşınıza neyin çıkacağını bilmediğiniz yerlerden hoşlanan, keşfetmeyi seven biriyseniz eminim sık sık uğrayacaksınız. Öğrenciyseniz ya da Fransa'ya yeni taşındıysanız bütün eve yeni eşya almak emin olun burada canınızı çok yakacak, çünkü ciddi anlamda herşey çok pahalı... Gelelim derneğimizi adına.... "Emmaüs". İnternet sitesine gidip size yakınlarda bir şubesi var mı diye bakmak isterseniz: http://emmaus-france.org/




Belki duymuşsunuzdur, ya da gitmişsinizdir ama ben biraz derneğin kuruluş amacından ve yaptıklarından da bahsetmek istiyorum.

Emmaüs kuruluşu, 1954'te Fransa'da l'abbé(peder) Pierre tarafından kurulmuş. 39 ülkede faaliyet gösteren bu dernek yoksulluk ve dışlanmaya karşı mücadele etmek amacıyla kurulmuş, kurucusu her ne kadar bir peder olsa da deneğin dini bir amacı yok. Bu dernek gerçekten yoksul olan, toplumdan dışlanan insanlara iş vererek çalışmalarının karşılığında bir miktar maaş veriyor, gerekiyorsa onlarak barınma ve yemek-içme olanağı sağlıyor. Derneğe bağışlanan eşyaları toplayıp, bakımını, kontrolünü yapan bu dernek belirli günlerde bu eşyaların satışını yaparak ayakta duruyor. Kim eşya bağışlar ki diye düşünmeyin bulunduğunuz yere bağlı olarak bağışlamak istediğiniz eşyayı gelip evinizden almaları birkaç haftayı buluyor yani Fransa'da insanlar gerçekten yeni-eski kullanmadıkları her eşyayı bir şekilde bağışlıyorlar.

Yine burası ben de bir işin ucundan tutayım diyenler için gönüllü olarak belirli günlerde çalışabileceğiniz bir yer, kısacası kapısı herkese açık. Gönüllü olmak için illa ki Fransa'da olmanız gerekmiyor, yaz aylarında bazı şubeleri yurtdışından belli süreli (2-3 ay süreli) gönüllüleri ağırlıyor. Başvuru tarihlerini takip edip başvuru yapmak gerekiyor. Vize gerektiren bir ülkedeyseniz size vize almanızı kolaylaştıracak bir vize davetiye yazısı hazırlıyorlar, kaldığınız süre boyunca size kalacak yer ve yiyecek veriliyor. Böylece siz de bu derneğin bir parçası olurken çeşitli aktiviteler yapıyorsunuz. Gelelim burada neler bulabileceğinize.

Fransa'da 119 şubesi bulunan bu derneğin eminim size yakınlarda bir şubesini bulacaksınız. İstemediğiniz her türlü eşyayı burada bulabilirsiniz, mobilya, küçük ev aletleti, beyaz eşya, kıyafetler, oyuncaklar, tabak, kaşık-çatal, ayakkabı bağcığı, bisiklet yani her türlü eşyayı ikinciel ucuza alabilirsiniz. Şansınız varsa yeni eşya bile bulabilirsiniz. Çünkü bazı markalar satıştan kaldırdıkları yeni eşyaları da bu deneğe bağışlayabiliyorlar. Bu yüzden bu dernek her zaman çok kalabalık oluyor.

Özellikle yaz aylarında kapısında bir yığın insan görürseniz şaşırmayın, içeriye koşarak girip seçilmeden almak için yarışan insanlar oluyor. Ancak gitmeden önce hangi gün ve saatlerde açık olduğuna bakmanızı öneririm, çünkü bazı günler kapalı olabiliyor.



Bu derneğin üç de online satış sitesi var, bir tanesi Emmaüs Paris şubesinin kurduğu "Label-Emmaüs", Emmaüs Scherwiller şubesinin kurduğu "Etikette-En-Ligne" ve Toulouse şubesinin kurduğu "Emmaüs31". Online satış sitelerinde şubede olan her eşya yok, sadece seçilen bazı eşyalar, özellikle de pahalı olabilecek koleksiyon parçaları ya da beyaz eşyalar mevcut. O yüzden her halükarda size yakın bir şubeye gitmenizi öneririm. Eğer yakınlarda birden fazla şubesi varsa ikisine de göz atmanızı öneririm, örneğin bana hem Strasbourg hem de Scherwiller şubesi yakın ancak ikisi arasında tercih yapacak olursam Scherwiller'i tercih ederim, hem daha büyük olduğu, hem de daha çok eşya bulabildiğim için.


Aşağıdaki instagram sayfalarını takip etmenizi öneririm, bazı zamanlarda %50'ye kadar indirim olabiliyor ve instagramdan haber veriyorlar. Yine kendi bölgenizdeki şubenin instagramını bulup abone olabilirsiniz.

Emmaüs Fransa Instagram
Emmaüs Scherwiller Instagram
Emmaüs Etikette Instagram

Ve sizin için beyaz eşya kategorisi dışında kullanabileceğiniz Fransa hayali okuyucularına özel %20 indirim kodum var. https://emmaus-etikette.fr/ sitesinden yapacağınız her alışveriş için fransahayali koduyla %20 indirime sahip olabilirsiniz.

Buzdolaplarındaki %20 indirim için ise https://emmaus-etikette.fr/ siteye girip FRIGO20EM kodunu kullanmanız yeterli olacaktır.

emmaus-etikette.fr-1

Hepinize iyi alışverişler... :)

___________________________________________________________

Aşağıda da geldikten sonra işinize yarayacak birkaç konu var:

FRANSA'DA BANKA HESABI AÇMAK VE KREDI KARTI ALMAK
YURT DIŞINA TAŞINDIKTAN SONRA ADRES BEYANI
FRANSIZCA ÖĞRENMEK IÇIN ONLINE KAYNAKLAR
FRANSA'DA EV ARAMAK, NELERE DIKKAT ETMELI?
FRANSA'DA EV KIRALAMAK
Paylaş:

Yorum Gönder

| Fait avec ❤️ en France