Recent Posts

OFII Pulu Nasıl Alınır?


Fransa'ya geldikten sonra OFII evrak gönderimi yazımda görüşmeye giderken hazırlamamız gereken evrakların içinde OFII pulu olduğundan bahsetmiştim. Artık Tabac denilen tekel bayilerinden alınan pulu kabul etmediklerini gördüğüm için bu pulu internetten nasıl alabildiğimizi göstermek istiyorum.

Nasıl alabileceğimizi aslında eve gelen randevu kağıdında da az da olsa belirtmişler ancak resimlerle daha açıklayıcı bir şekilde göstermek istiyorum. 

İlk yapmamız gereken şey https://timbres.impots.gouv.fr/ internet sitesine tıklamak, karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. D'ébuter l'achat yazan yere tıklıyoruz, burada pulu ne için alacağımızı seçeceğiz.



Yine aşağıdaki gibi bir görüntü karşımıza gelecek, burada pulu pasaport için, ehliyet için, kimlik için gibi seçeneklerden Titre pour étranger yazan yere tıklayarak bir sonraki adıma geçebiliriz, étranger fransızcada yabancı demek, Fransa'ya hoşgeldiniz, fransız vatandaşı olmadığımız sürece burada yabancı olacağız malesef, o yüzden bu kelimeye alışsak iyi olur. 



Aşağıdaki ekranda alacağımız pulun miktarını giriyoruz, 250 yazıp Valider yazısına tıklıyoruz. Daha sonra ise Ajouter au panier yazısına tıklıyoruz. 



Voir mon panier yazısına tıklayıp onaylayalım.


Karşımıza çıkan ekranda, pulu maille mi sms(telefon mesajı) ile mi almak istediğimizi soruyor. Mail şeklinde alıp çıktısını almak daha kolay olduğu için mail adresinizi yazmanızı öneririm. 
Aynı ekranda pulu 6ay içinde iade edebileceğinizi ve pulun da 12ay boyunca geçerli olduğunu yazıyor. Mail adresini yanlışlık olmaması için iki kere girmemizi istiyor. Sonra Valide mon panier deyip ödeme ekranına geçelim.



Ödeme şeklinizi seçebilirsiniz, 



Ve aşağıdaki ekranda kart bilgilerinizi girip pulu satın alabilirsiniz. Mail adresinize gelen pdf şeklindeki pulun çıktısını alıp OFII görüşmesine gitmekten başka birşey yapmanıza gerek kalmadı. Görüşme ile ilgili detayları yeni yazımda anlatacağım. 



Pulun görüntüsü ise aşağıdaki gibi :)


Paylaş:

Yorum Gönder

| Fait avec ❤️ en France