Recent Posts

Fransa'da Ev Kiralamak



Daha önceki konumda Frasa'da ev aramak ve ararken nelere dikkat etmemiz gerektiğine değinmiştim. Bu konumda ise ev kiralaktan biraz bahsedeceğim.

Diyelim ki bir çok ev dolaştınız, nihayet bir evi çok beğendiniz ve tutmaya karar verdiniz. Yapmanız gereken ilk şey bir dosya hazırlamak. Bu dosyada genel hatlarıyla aşağıdaki dökümanlar oluyor. Tabiki emlakçı ya da evsahibi size hazırlamanız gereken evrakların listesini verecektir merak etmeyin.
  • Son 3 aylık maaş bordronuz, 
  • Başka gelirleriniz varsa kanıtlayıcı belgeler
  • Eğer hali hazırda oturduğunuz bir ev varsa her ay ev sahibinin kirayı aldığına dair imzaladığı kağıt, (genellikle son 3 aylık)
  • Kimlik, 
  • İkametgahınızı belgeleyen bir evrak (elektrik/su faturası gibi)
  • Eğer kefil isteniyorsa, aynı evrakları kefilin de hazırlaması gerekiyor. 
Dosyayı emlakçı ev sahibine sunuyor ve beklemeye başlıyorsunuz. Normalde maksimum 1 hafta içinde ev sahibi dosyanızı kabul ediyor ya da reddediyor. Her iki duruma da hazırlıklı olmakta fayda var. Siz bir evi çok istediniz diye ev sahibi sizi kabul edecek değil ya :) 

Dosyanız kabul edilirse sözleşme imzalamak için çağrılıyorsunuz. Bunun yanısıra 1 kira bedeli emlakçıya 1 kira bedeli ise depozito olarak ev sahibine veriliyor. Bütün bunları kiracı olarak sizin karşılamanız gerek. Yani bir eve girerken 3kira bedeli çıkıyor cebinizden. Depozito ise evden ayrılırken ev sahibi tarafından size verilmeli. 

Eğer evde herhangi bir değişiklik yapacaksanız mutlaka ev sahibine danışmalısınız. Evi boyatacaksanız bile ev sahibinin haberi olmalı, çünkü çıkarken ev sahibi evi nasıl verdiyse öyle almalı, aksi halde depozitodan düşebilir.

Yeni evinizde güle güle oturabilirsiniz :) Aşağıdaki konularım imzayı atmadan önce işinize yarayabilir, üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

FRANSA'DA EV ARAMAK, NELERE DIKKAT ETMELI?
HLM - FRANSA'DA DEVLET YARDIMLI EV KIRALAMAK

Paylaş:

Yorum Gönder

| Fait avec ❤️ en France