Recent Posts

Fransa'da Ev Aramak, Nelere Dikkat Etmeli?



Fransa'ya temelli geliyorsanız, ya da halihazırda yaşıyor ve ev değiştirmek istiyorsanız ev aradığınız yerdeki emlakçıklara gitmeden önce internet üzerinden araştırma yapmakta fayda var. Ev arayabileceğiniz sitelere geçmeden önce Fransa'da emlak raconu hakkında biraz bilgi sahibi olmak gerekiyor. Öyle ki garaj bile satın alıp, kiralayabiliyorsunuz burada.

İlk olarak Fransa'da apartman dairesi ve ev ayrımı çok keskin çünkü her yerde müstakil ev bulma şansınız var. Müstakil evler çok eski ve çok tadilat gerekmedikçe apartman dairesine oranla daha pahalılar. Öncelikle ev mi yoksa bir apartman dairesi mi istediğimize karar vermemiz gerekiyor. Sonrasında kaç odaya ihtiyacımız olduğuna karar vermeliyiz. 

Türkiye'de olduğu gibi 2+1 ya da 3 oda 1 salon gibi tabirlerin yerine Fransa'da F2, F3, F4 şeklinde oda sayısını göreceksiniz. F2 dediğimiz şey 1 oda 1 salona denk geliyor, o yüzden dikkat etmekte fayda var. Tek odalar ise bizdeki gibi stüdyo olarak geçiyor. 

Yine en önemli detaylardan birisi, garaj ve sığınağın olup olmaması, çatı katı ise eşya koymak için bir çatısının ve özel otoparkının olup olmamasına dikkat edilmeli. Tabi ki yaşanılan bölgeye göre değişiklik gösteriyor bu durum. Çünkü Paris'te bu gibi detaylar çok lüks sayılırken daha küçük yerlerde olmazsa olmaz haline gelebiliyor. 

Son olarak da en önemli detaylardan birisi aidat miktarı ve aidata nelerin dahil olduğu, bazı apartmanlarda sıcak su, ısınma, soğuk su, elektrik, temizlik aidata dahil olurken, bazı apartmanlarda sadece birkaç kriter dahil oluyor. Genellikle aylık aidat kiranın içinde oluyor, bunu emlakçıya danışmalısınız.

Fransa'nın soğuk bölgelerinde oturuyorsanız, evde doğal gaz var mı, neyle ısınılıyor diye bakmanızda da fayda var, astarı yüzünden pahalıya gelebilir. Örneğin elektrikli ısınma varsa ocağınıza incir ağacı dikebilir.

Bu arada mutlaka ev aradığınız bölgeye dikkat edin, her ne kadar güzel görünse de bazı muhitler orada yaşayanlar nedeniyle tehlikeli olabiliyor. Sonuçta her yerde insanın iyisi de kötüsü de mevcut.

Sıra geldi gelecekteki evinizi aramaya, dediğim gibi lokal emlakçılara gitmeden önce daha çok seçeneğe ulaşmak için internette arama yapmanızı öneririm. Bunun için özellikle aşağıdaki iki site işinize yarayacaktır. Fransa'da sahibinden ev bulmak ise imkansız gibi birşey, evsahipleri insanlara güvenmiyor o yüzden aracısız iş yapmak istemiyorlar.

Leboncoin, bizim Türkiye'deki sahibinden.com'a eşit, yani ev, eşya, iş aklınıza gelebilecek herşeyi buradan arayabilirsiniz.

İkinci olarak Seloger, bu site sadece emlak üzerine yoğunlaştığı için daha çok seçenek bulmanız mümkün.

Daha fazla emlak sitesine ulaşmanız mümkün ancak bu iki siteye baktıysanız, diğerlerinde muhtemelen aynılarını göreceksiniz. Doğru evi bulmak zor iş, kolay gelsin.

Daha sonraki konularımın birinde ev nasıl satın alınır konusuna değineceğim, umarım işinize yarayacak noktalar bulursunuz :)

Fransa'da ev kiralamakla ilgili konuma ise buradan ulaşabilirsiniz. Fransa'da devlet yardımlı ev kiralamakla ilgili konum için ise sizi şuraya alayım.




Paylaş:

Yorum Gönder

| Fait avec ❤️ en France