Recent Posts

Fransa'da Yardımlar - Aide Social

Bu senenin son gününde, hem senenin son yazısını yazmak, hem herkese musmutlu bir yeni yıl dilemek, hem de herkesin merak ettiği bir konuya az da olsa değinmek istedim. 

Biliyoruz ki Fransa da diğer birçok avrupa ülkesi gibi sosyal bir devlet. Bu da ülkede yaşayan herkesin minimum da olsa bir devlet yardımı alması, bazı sosyal haklardan faydalanması demek. En basitinden örnek vermek gerekirse, gelirinizin düzeyine göre çocuk yardımı, doğum yardımı, kira yardımı almanız ya da RSA denilen tamamen işsizlik durumunda size verilen aylık para yardımları. Yine her belediyenin belirlediği ulaşım indirimleri, havuza vs girerken yapılan indirimler de var. 

Ben bugün daha çok bu yardımların neler olduğunu, size uygun olanın hangileri olduğunu bulabileceğiniz devletin oluşturduğu bir siteden bahsedeceğim. Belki aranızda haberi olan veya bir şekilde bu yardımlardan faydalananlar vardır. Bu siteden bahsetmemin nedeni, bazen devlet sadece başvuru yapıldığında yardımda bulunuyor, otomatik olarak size yardımda bulunmuyor. Eğer mailinizi kaydederseniz site düzenli olarak size mail gönderip, yeni yardım olanaklarını da bildiriyor. 

Şimdi çok uzatmadan sitenin linkini vereyim, sitenin adı aide-social ve şuradaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Siteyi incelemenizi öneririm. Eğer hangi yardımlardan faydalabileceğinizin simülasyonunu yapmak istiyorsanız da şuradaki linke tıklayıp, formu doldurmanız gerekiyor. 5 dakikalık bir test ile sonucu size bildiriyorlar. Hepsi bu kadar, sonra size uygun olanları seçip, nasıl başvurulduğunu, yararlanıp yararlanamayacağınızı inceleyebilirsiniz.

Herkese ailenizle birlikte mutlu bir yıl dilerim :) Tekrar görüşmek üzere. 










Paylaş:

Yorum Gönder

| Fait avec ❤️ en France