Recent Posts

Strasbourg Bisiklet Yardımı



Son yazımın devamı olarak, yardımlarla ilgili birkaç yazı daha yazmayı planlıyorum. Ancak bu sefer sadece Strasbourg'u ilgilendiren konular olacak. Aranızda Strasbourg'da yaşayan ya da bir yakını olan varsa sizlere faydası olabileceğini düşünüyorum.

Strasbourg uzun zamandan beri doğaya duyarlılık (buna "écolo" diyebiliriz) politikası yürüten bir şehir, özellikle de son belediye seçimlerinden sonra belediye başkanı seçilen Jeanne Barseghian ile birlikte ekoloji, çevreye duyarlılık konusunda yeni adımlar attılar.

Örneğin, otobüslerin tamamen elektrikli olması, araba yerine otobüs, tramvay, bisikletin desteklenmesi için yapılan yardımlar bunlardan bazıları.

Bugün size Aralık 2021 ile birlikte verilmeye başlayan bisiklet yardımından söz edeceğim. Strasbourg, bisiklet kullanmayı teşvik etmek için, bazı koşulları sağlayan ailelere 150 ile 200€ arası yardımda bulunmaya başladı.

Peki koşullar neler?
  • Strasbourg'da ikamet ediyor olmak
  • Quotient familial'ın 1000€'dan daha düşük olması (bunu CAF sitesinde bulabilirsiniz)
  • Fransa'da yasal bir şekilde yaşıyor olmak
Her aile'den en fazla 2 başvuru yapabiliyorsunuz. Eğer dosyanız kabul edilirse size bir alışveriş çeki veriliyor ve bu çeki belirlenen bisikletçilerde kullanabiliyorsunuz. Bu çekle, ister ikinci el bisiklet, ister sıfır bisikler, ister bisiklet aksesuarları ya da bisiklet çocuk koltuğu alabilirsiniz.

Başvurular ise şu linkteki siteden yapılıyor, tamamen online, herhangi bir yere gidip dosya sunmanız gerekmiyor. Bu siteye belgelerinizi yüklüyorsunuz ve olumlu ya da olumsuz cevap bekliyorsunuz. Sitede 2 ay içinde dosyalara cevap verildiği yazılmış. 31 Aralık 2022'ye kadar başvuru yapılabilecek.

Eğer sizin bulunduğunuz şehirlerde de böyle yardımlar varsa ve aşağıya yorum olarak bırakırsanız, bloğumda seve seve paylaşırım. Başvuru konusunda takıldığınız bir nokta olursa da yorumlarda yardımcı olmaya çalışırım.

Konuyu aylar sonra güncellemek istedim, biz çekimizi aldık ve Nisan ayı içinde de bisikletimizi aldık,merak ediyorum aranızda çeki veya bisikletini alan oldu mu, yorumlarda yazarsanız sevinirim.

Görüşmek üzere, şimdilik hoşçakalın :)


Fransa'da Yardımlar ile ilgili yazdığım diğer bir konuya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.



Paylaş:

8 yorum :

  1. Fransa hayali caf'tan yardım almayan kişiler basvuramiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki basvurabiliyor, sadece quotient familial'inizin ne kadar oldugunu burada bulup, dokuman olarak indirebilirsiniz.

      Sil
    2. Caf a nasıl basvuruyoruz yada internetten bu dediğiniz için profil mi açmamız lazım. Yardım almasak bile caf a kayıt olmamız gerekiyor mu? Quotient familiala nasıl bakacağım. bilgilendire bilir misiniz?

      Sil
    3. Caf'tan herhangi bir yardim almasaniz bile kaydolmanizda fayda var. Bu tarz herkesi ilgilendiren yardimlarda genellikle quotient familial'in belgelenmesi isteniyor. Caf bu belgeyi almanin en kolay yolu.

      Oncelikle size bagli bulunan Caf'a gidip quotient familial icin bir belge talep edebilirsiniz ama sizden bazi belgeler isteyeceklerdir bunun icin. En kolayi asagidaki CAF'in sitesinden bir hesap acip, son 1 yila ait gelir bilgilerinizi, esinizin ve hanedeki kisi sayisinin bilgilerini girerseniz CAF otomatik olarak hesap yapiyor ve anasayfada gosteriyor yine CAF sitesinden bunu belge olarak alabilirsiniz. Eger esinizin CAF hesabi varsa, esler bu hesaba baglanabiliyor.

      Hesap acmaniz gereken site:

      https://www.caf.fr/

      Sil
  2. Bir-kac hafta sonra istanbuldan işçi başvurusu icin ofii ile görüşmeye gidecem herhangi bir zorluk olur mu benim için nasıl bir tutum sergilemem lazım soruları ne yönlü cevaplamam gerek bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, OFII sizi zorlayici herhangi bir soru sormuyor. Saglik kontrolu yapip, sizi Fransa'ya gitmeden once ve sonra yapmaniz gerekenlerle ilgili bilgilendiriyor. Genellikle sohbet havasinda geciyor OFII gorusmesi.

      Sil
  3. Cok ilginc ve faydali bilgi olmus. Pekcok bu tarz destek kimsenin haberi olmadigi icin yaniyor ne yazik ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef, ben cevremdeki bircok kisinin faydalanmasini sagladim ancak bircok kisinin yine de haberi olamiyor bu tur yardimlardan.

      Sil

| Fait avec ❤️ en France