Recent Posts

Fête Nationale du 14 juillet (Ulusal Bayram)


14 Temmuz Bastille günü ya da Ulusal bayram Fransa'da her sene kutlanan ve o günün tatil olduğu bir bayram. Fransız ihtilali sırasında önemli eylemlerden biri olan 14 Temmuz 1789'daki Bastille hapishanesi baskını nedeniyle bu tarihte kutlanıyor. 14 Temmuzda baskın sayesinde kraliyetin hükmüyle hapse atılan mahkumlar serbest kalmıştır. Ayrıca bugün mutlak monarşinin yıkılmasının da kutlandığı gündür.


Eminim çok sık duymuşsunuzdur, hatta aile birleşimi yazılarımdan birinde de Fransa'nın üç sloganı olduğunu ve bunları çok sık duyacağınızı yazmıştım. İşte 14 Temmuz bu üç slogan ile anılan Fransız Devrimi'nin başlangıcı da sayılıyor. Bu üç slogan ise; özgürlük eşitlik, ve kardeşlikLiberté, Égalité, Fraternité.


Bu gece kutlamaları izlemek için dışarı çıkmalısınız, havai fişek gösterilerini izlerken boynunuzun ağrıyacağına eminim, yine gündüz müzikler, dans gösterileri, resmi geçitler, Paris'teyseniz uçak gösterileri de sizi bekliyor olacak :) Bu sene her ne kadar pazar gününe denk geldiği için ekstra bir tatil olmayacak ancak Fransa'da 14 Temmuz büyük bir coşkuyla kutlanan bir gün, siz de bundan payınızı alın :)


Paylaş:

Yorum Gönder

| Fait avec ❤️ en France