Recent Posts

Pôle Emploi İle İlk Görüşme



Bir önceki yazımda Pôle emploi'ya yani İş ve İşçi bulma kurumuna nasıl kayıt olacağımızdan bahsetmiş ve genel bilgiler vermiştim. O yazıma şuradaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Pôle emploi, size ilk toplu görüşme sonrası bir danışman atıyor ve bu danışman siz veya Pôle emploi istemedikçe değişmiyor yani her gittiğinizde aynı kişi ile görüşüyorsunuz, dosyanız tek bir kişi tarafından takip ediliyor.

İşte bu ilk görüşmeyi de bu danışman ile yapıyorsunuz. İlk görüşme veya sonraki görüşmelerin hepsi mutlaka bulunmanız gereken görüşmeler. Randevuya gidemeyecekseniz önceden haber vermeniz gerekiyor.

Gelelim bu görüşmenin nasıl geçtiğine.... Öncelikle varsa CV'nizi yanınızda götürmeniz size yardımcı olacak. Tecrübelerinizi tek tek anlatmaktansa CV'nizi gösterebilirsiniz. Size ne iş yapmak istediğiniz varsa önceki tecrübeleriniz ve diplomalarınız soruluyor. Ya da herhangi bir projeniz varsa ya da bir formasyona katılıp yeni bir meslek sahibi olmak istiyorsanız bunlardan bahsetmeniz gerekiyor.

Eğer fransızcanız iyi değilse ücretsiz bir kurs talep edebilirsiniz. Bunun yanında Pôle emploi sitesinde de bulabileceğiniz baze atölyeler mevcut, CV hazırlama, iş arama teknikleri gibi birçok atölyeye katılabilirsiniz. Bu atölyelere internetten kayıt olabiliyorsunuz ancak danışmanınıza söylerseniz o da sizi kayıt edebilir.

Görüşme sırasında bana Pôle emploi sitesinin bazı faydalı fonksiyonlarından bahsedildi. Formasyon arayacaksam, çevremdeki potansiyel işçi alan firmalar varsa onları nasıl bulabileceğim gibi konular hakkında konuştuk.

Görüşme hem faydalı, hem faydasız geçti benim için, nedenine gelirsek başvurabileceğim herhangi bir iş ilanı sunulmadı ya da ancak ben istersem danışmanıma mail atıp görüşmeye gelebileceğim söylendi. Yani yoksa Pôle emploi sizi aylarca arayıp sormayacak, kendi halinize bırakacak.

Sonuç olarak Pôle emploi iş ararken yanınızda değil, herşeyi sizin yapmanız, kapı kapı çalmanız, her yere CV göndermeniz vs gerekiyor.

Katıldığım iki farklı İşçi bulma kurmu atölyeleri hakkındaki yazım için linke tıklayabilirsiniz.

İş arayan herkese kolay gelsin, bizi zor günler bekliyor...



Paylaş:

Yorum Gönder

| Fait avec ❤️ en France