Recent Posts

Fransa Kültürel Yardımlar ve Tatil Yardımları

Yardımlar serimizin en güzel kısmına geldik, Fransa'da evet tatil için bile yardım var, tabiki yine belli şartlar altında, gelirinize, aile fertlerine, yaşınıza göre değişiyor. Belki sizin alamadığınız yardımı çocuğunuz alabilir. O yüzden sizler için tatil ve kültürel faaliyetlerde kullanabileceğiniz belli başlı yardımları toparladım. 

İlk olarak bazı şehirlerdeki CAF'lar Fransa içinde aile tatile gittiğinizde, belirli bir miktara kadar tatilinizin bir kısmını karşılayabiliyor. Gidebileceğiniz ve CAF'in yardımda bulunduğu tatil yerlerini şu sitede araştırabilirsiniz.

Birçok CAF aynı zamanda tatil çeki(chèque vacances) verebiliyor. Bu tatil çekinden faydalanmak için en az 1 çocuğunuzun olması gerekiyor. Gelir durumunuza göre belirli limitler dahilinde ve Fransa içinde yapacağınız yolculuk, yeme içme, oyun parklarına giriş gibi yerlerde kullanabileceğiniz bir çek veriliyor.

Çok çocuklu ailelerin kart çıkarması durumunda tren biletleri, müze girişleri gibi aktivitelerden %75'e kadar indirim alabiliyorlar. Bu konudan daha çok çocuklu aileler için yapılan yardımlar konumda bahsetmiştim. Detaylar için sizi önceki konularıma bekliyorum :)

Müze, tiyatro, sinema, opera girişlerinde kullanılabilecek, kitap, film, oyun alınabilecek, dans, müzik gibi aktivitelerde kullanılabilecek bir kart da gençler ve yaşlılar için verilebiliyor. Bu karta 300 euroya kadar birmiktar yükleniyor ve 2 sene içinde kullanılması gerekiyor. 300 euro 18 yaşındaki gençler için geçerli, 15-17 yaş arası için daha düşük miktarlar veriliyor. Orta yaş grupları malesef ki bu haktan faydalanamıyorlar. 

Tatil konusunda öyle çok fazla yardım yok ama hiç olmamasından iyidir :) Yine başvurular için detaylı araştırmalar sizde, benden söylemesi :)

Bir sonraki konuda görüşmek üzere:)




Paylaş:

Yorum Gönder

| Fait avec ❤️ en France