Recent Posts

Marché de Noël de Strasbourg - Strazburg Noel Pazarı


Tam da vakti gelmişken, aile birleşimi evrak işlerini de bir kenara bırakıp, bu konuyu araya sıkıştırmak istedim.

Her ne kadar ülkemizde de kutluyor olsak bile, noel yılbaşı kültürü daha çok yurtdışında yaşanıyor. Yılbaşını kutluyor bile olsak kabul etmek gerekir ki noel diye birşey yok hayatımızda.

Strazburg, Fransa'da Noel'in başkenti olarak kabul ediliyor. Gittiğinizde birçok yerde ışıklı ışıklı "Strasbourg Capital de Noël" yazısını görmeniz mümkün.


Strasbourgda noel pazarı Notre Dame Katedralinin yamacına konuşlanmış durumda, küçük küçük standlardan oluşuyor.


Bu standlarda Alsace yöresine özgü yiyecekler ve içecekler bulabilirsiniz. Özellikle krep, küçük tarçınlı kurabiyeler, ekmekler, sıcak çikolata, sıcak şarap...


Yine aynı zamanda süs eşyaları, sabunlar, hatıra olarak alınabilecek biblolar gözünüzü kamaştıracak ama euroyu 6 ile çarpınca aklımız yerine gelip bakmakla yetineceğiz muhtemelen :)



Buraya kadar gelmişken katedralin de görkeminden etkileneceğinizden eminim. 1015 yılında yapımına başlanmış bu devasa 1000 yıllık bu katedral, Strazburg'a gelen her turistin uğramadan geçmeyeceği bir turistik bölge. Katedrali bir yana bırakıp noel pazarına geri dönelim :)


Place Kléber yani Kléber meydanında her sene dev bir yılbaşı ağacı kuruluyor ve yanına da bir puz pateni pisti açılıyor. Küçük büyük herkesin katılıp eğlendiği bir pist. Tabi biz sıfır tecrübemizle sadece bakmakla yetindik. Düşen, kalkanlar olduğu gibi hünerlerini gösterenler de çoğunluktaydı.


Ve yine her sene mavi ışıklarla süslenen şua ağacın karşısında sevdiğinizle dilek tutmayı unutmayın :)


Biraz da ara sokaklara bakalım derseniz, ki bakmak isteyeceğinize eminim... Işıklar ve noel süsleri sizi içine çekiyor resmen... Işıl ışıl sokaklar, kalabalık insan güruhu içinde kayboluyorsunuz. Sizi fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum.

Yine noel pazarı için hazırlanmış olan siteyi ziyaret etme isterseniz, aşağıya linki bırakıyorum. Düzenlenen aktivitelerin saatlarine bu siteden ulaşabilirsiniz.

https://noel.strasbourg.eu/



 
Paylaş:

Yorum Gönder

| Fait avec ❤️ en France