Recent Posts

Certificate de Capacité à Mariage (CCAM), / Evlenme Ehliyeti



Eğer eşinizin çifte vatandaşlığı varsa, ya da sadece türk vatandaşıysa, Türk makamları önünde bu belgeyi almadan evlenmeniz mümkün ancak vizeye başvurabilmeniz için yurtdışında yaşayan eşin bu belgeyi alması isteniyor, mümkünse evlenmeden önce alınması makbül. Bu belge yurtdışında yaşayan eşin evli olmadığını gösterir belge.

Eğer eşinizin türk vatandaşlığı yoksa evlenmeden önce mutlaka bu belgeyi almalısınız, çünkü Türkiye'de evlenebilmeniz için bu belgenin olması şart.

Bir önceki yazımda dediğim gibi, belgeleriniz tamamlandıktan sonra bu belgenin hazır olma süresi 6-8 hafta arasında değişiyor.

CCAM, buraya tıklayacak, bu belgeyi almak için gerekli belgelerin olduğu listeye ve konsolosluk sitesine ulaşabilirsiniz. Aşağıda bir görüntüsü var, bu belgeyi almak için sizin ve eşinizin hazırlaması gereken belgelerle birlikte doldurulması gereken bir form var.

Eğer bütün evraklarınız hazırsa, formu da doldurduysanız İstanbul konsolosluk veya Ankara büyükelçiliğine bu evrakları sitede belirttikleri adrese göndermeniz ya da direkt gidip kendiniz kutuya atmanız gerekiyor. 

Sonrasına ilk bekleme adımına geçebilirsiniz. Belirtilen 6-8 hafta içinde Fransa'daki eşe telefon ya da mail yoluyla ulaşılıp eksik evrak bildiriliyor ya da belge hazır diye bilirtiliyor.

Ancak ben Fransa'da yaşayan sığınma talebinde bulunup, oturum izni almış bir yabancı ile evlenmek istediğim için bizim yetkili makamları evliliğimizin gerçek olduğuna inandırmamız gerekti. Bunun için beni İstanbul konsolosluğa, eşimi de yurtdışındaki makama çağırıp bizimle mülakat yaptılar. Benim, eşimin maaşından, nasıl tanıştığımızdan, ailelerimizin onayı olup olmamasından, nerede ve nasıl evleneceğimize, eşimin ve ailesinin buraya gelince nerede kaldıklarına kadar sorular sordular, bu sorgulama yaklaşık 1 saat kadar sürdü. İşin zorlayıcı tarafı eşim türk olmadığı için benimle fransızca da mülakat yaptılar, dolayısıyla bizim prosedürün tamamlanması ve evrağın elimize geçmesi yaklaşık 4 ay sürdü. 

Bu belgeyi aldıktan sonra türk makamlarına sunup evlenebilmeniz için bu belgeyi türkçeye çevirttirip, notere onaylatıp, valilikte apostil yaptırmanız gerekiyor. Bu işlemleri İstanbul'da (ya da Ankara'da) belgeyi alır almaz yaptırabilirsiniz. Çeviri ve noter onayı için yanınızda biraz para götürün derim. 

Bu belgeyi aldınız ve artık evlenebilirsiniz... 

Yani yukarıda belirttiğim gibi yabancı uyruklu olsun olmasın CCAM yani evlenme ehliyetini aldınız, eş adayınız yabancı uyruklu ise türkçeye çevirtip valilikte apostil yaptırdınız artık evlenmenizde türk makamlar açısından hiçbir engel yok. 

Şimdi bu belge ile gidip eşlerden birinin bulunduğu ilçede nikah tarihi alabilirsiniz. Tabi ki evlilik için gerekli olan belgeleri de hazırlamalısınız, fotoğraf, kan tahlili gibi gibi. 

İstenen bu belgeler genellikle aynı oluyor, sadece birkaç belge değişebiliyor. 

Bizim zamanımız olmadığı için oda nikahı talep edip, bir hafta içinde evlenmiştik. 

Yeni postumda görüşmek üzere

___________________________________________________________


***Aşağıda Fransa aile birleşimi vizesi ile ilgili paylaştığım konuların hepsinin linklerini toplu bir şekilde kolaylık olması için sırasıyla ekliyorum, üzerlerine tıklayarak okuyabilirsiniz.
  1. FRANSA GERÇEKTEN HAYAL MI?
  2. FRANSA'DA YAŞAYAN ANCAK FRANSIZ VATANDAŞI OLMAYAN BIRIYLE EVLENMEK
  3. CERTIFICATE DE CAPACITÉ À MARIAGE (CCAM), YANI EVLENME EHLIYETI
  4. LA TRANSCRIPTION DE L’ACTE DE MARIAGE VE FRANSIZ AILE CÜZDANI
  5. FRANSA'DAKI TÜRK VATANDAŞI ILE EVLILIK VE VIZE SÜRECI
  6. FRANSA'DAKI TÜRK VATANDAŞI ILE EVLILIK - VALILIKTEN RED ALMAK VE SONRASI
  7. FRANSA AILE BIRLEŞIMI VALILIK ONAYI SONRASI
  8. FRANSA'YA GELDIKTEN SONRA OFII EVRAK GÖNDERIMI
  9. FRANSA'YA GELDIKTEN SONRA OFII GÖRÜŞMESI
  10. EHLIYET (SÜRÜCÜ BELGESI) DEĞIŞIKLIĞI - FRANSA
  11. FRANSA SAĞLIK SISTEMI - CARTE VITALE NASIL ALINIR
  12. OFII FRANSA UYUM EĞITIMI
  13. Fransa'da Oturum Kartı Almak (Première demande de titre de séjour)
Paylaş:

Yorum Gönder

| Fait avec ❤️ en France