Recent Posts

Yurt Dışına Taşındıktan Sonra Adres Beyanı



İster Türkiye'de olun, isterseniz yurt dışında türk vatandaşı olarak adres değişikliğinde adres beyanında bulunmak şart. Taşındıktan sonra 20 gün içinde adres bildirimi yapmamanın cezası var. Tabi ki bu eğer taşındığınız eve başka biri gelip de adres beyanında bulunursa sizin o ikametteki adresiniz düşmüş oluyor. Sanırım ancak bu durumda sizin taşındığınızı anlayıp ceza kesebiliyorlar.

Yurtdışına çıktıktan sonra da adres beyanında bulunmak gerekiyor ki seçimlerde oy kullanabilesiniz ya da mecburi genel sağlık sigortası borcunuz çıkmasın.

Gelelim adres beyanında nasıl bulunacağız, size yakın herhangi bir Türk konsolosluğundan randevu alarak ya da posta ile ulaşarak adres beyanında bulunabilirsiniz.

Posta ile başvuracaksanız,  adres beyanı formunu doldurmanız ve nüfus cüzdanı fotokopisini ekleyip konsolosluğa posta yoluya iletmeniz yeterli olacaktır. Eğer randevu alacaksanız yine adres beyan formu ile sizden kimliğinizi isteyeceklerdir.

Randevu alabilmek için şu LINKTEN randevu ve bilgi alabilirsiniz.

Adres beyan formuna ise şu LINKE tıklayarak ulaşabilirsiniz.

___________________________________________________________



Paylaş:

10 yorum :

  1. Fransa hayali burda adres bildirdigimizde Türkiye'deki adresimiz ne olacak siliniyor mu,Türkiyeye gittiğimizde doktora gitme durumu olduğunda nasıl oluyor bilginiz varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Türkiye'deki ikametgahınız siliniyor. Türkiye'de sigortanız olmadığı için hastaneye ya da sağlık ocağına gittiğinizde ödeme yapmanız gerekiyor.

      Sil
  2. Merhaba ben geleli birkaç ay oldu GSS borcum çıkıyor baktım,adres değişikliği için en erken randevu Nisan'da konsoloslukta,adres değişince silinir mi devam edermi?Türkiye'den bişey yapmamız mi lazım burda adres belirtince otomatik kapanır mı ne yapmamız lazım bilginiz varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Konsolosluğa gittiğinizde geldiğiniz tarihi GSS borcunuz çıktığı tarihten önce olarak bildirin ve bunu kanıtlayan bir belge isteyin. Nisana kadar olan borç direkt silinmiyor, Türkiye'ye gittiğinizde bu belgeyle sildirmeniz gerekecek. Nisandan sonra ise adres değişikliği ile birlikte otomatik olarak kesilecek.

      Sil
  3. Türkiye'de her hangi biyere biseyler bildirmemiz gerekiyor mu buraya geldiğimiz için yoksa konsolosluğa adres değişikliği yapmamız yeterli mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konsolosluk gerekli bildirimi Türkiye'ye yapıyor. Sizin Türkiye'de bir şey yapmanıza gerekmiyor.

      Sil
  4. Merhaba benim GSS borcum çıkmisti geldikten sonra ama sildirmistim, adres değişikliğini de bildirmeme rağmen tr de daha önce yaşadığım adrese tebligat gitmiş aileme, bu ay itibariyle tekrar başlıyor diye ne yapmam lazım bı öneriniz varmı ? Sildirmezsem bı sorun olur mu tr gittiğimde mi halletmeliyim. Ödemesini yapsam senede bir kaç ay bile gitsem işime yarar mı orda yasamadigim için sonra sıkıntı olur mu? Kararsız kaldım itiraz etme hakkım var sanırım yeni gelmiş yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Turkiye'ye gittiginizde sildirmeniz ya da itiraz etmeniz gerekecek bu durumda. Itiraz etme durumu nasil oluyor bilmiyorum ancak sonradan sildirirken sorun yasamazsiniz bence, sonucta ikametiniz Turkiye'de degil. Adresiniz yurtdisinda oldugu surece odemenizin size bir faydasi olmayacaktir.

      Sil
  5. Merhaba Fransa hayali,oturum aldıktan sonra pasaportun günü bittiğinde yada her hangi bir işlem için, Türkiye'deki nüfus müdürlüğunden işlem yaptırabiliyor muyuz? Yoksa artık bütün işlemleri konsolosluktan mi yaptırmamiz lazım. Ikamet yurtdışında olduğu için Türkiye de evrak işleri nasıl oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Turkiye'de de islemlerinizi yaptirabilirsiniz, illaki konsolosluk olmak zorunda degil. Herhangi bir nufus mudurlugu isinizi halleder.

      Sil

| Fait avec ❤️ en France