Recent Posts

Fransa'daki Türk Vatandaşı ile Evlilik - Valilikten RED Almak ve sonrası



Aylarca beklediniz ve nihayet beklediğiniz mektup geldi. Umutlarla açtığınız zarftan red cevabı çıkarsa?? Yani aşağıdaki gibi bir cevap alırsanız...



Evet bizim kısmetimize olumsuz cevap çıkmıştı, kahrolduk mu evet ama yapacak en önemli şey soğukkanlı davranıp bu karara itiraz etmek için red nedenlerini düzeltmemiz gerekti.

Malesef eşimin yaşadığı ev uygun bulunmamıştı ve karara itiraz etmek için 2 ayımız vardı. Bu iki ay içinde itiraz etmeniz, red nedenlerini düzelttiğinizi belgelemeniz çok önemli. Karara itiraz ederken yapmanız gereken iki önemli işlem var;  bir durumunuzun düzeldiğini belirten ek dökümanları zarfa ekleyin, ikincisi ise itiraz dilekçesi yazıp beklemeye başlayın.

Yani eşim 1 ay gibi kısa sürede yeni ev bulup, taşındı ve karara itiraz etti.

Bu 2 ay içinde durumunuzu düzeltemiyorsanız, yapabileceğiniz tek şey durumunuz düzeldikten sonra 1 senelik süreci yeniden başlatmak. evet çok üzücü ancak Fransa'nın kuralları bıçak gibi keskin.

İtiraz ettikten sonra size 2 ay gibi bir sürede cevap verilmesi gerekiyor. Sorun evse, yeniden ev kontrolüne de gelebilirler ancak bize ikinci bir ev kontrolü yapılmadı. İkinci mektubumuz olumlu gelmişti.

İtiraz etmek için gerekli adres ve bilgiler Fransa'daki eşe gönderilen red kararında yer alıyor ve her bölge için farklılık gösteriyor. O yüzden buraya ekleyip kafa karıştırmak istemiyorum, umarım kimsenin de başına gelmez böyle bir durum.

Bundan sonraki süreç ise bir sonraki yazımda...

___________________________________________________________


***Aşağıda Fransa aile birleşimi vizesi ile ilgili paylaştığım konuların hepsinin linklerini toplu bir şekilde kolaylık olması için sırasıyla ekliyorum, üzerlerine tıklayarak okuyabilirsiniz.
  1. FRANSA GERÇEKTEN HAYAL MI?
  2. FRANSA'DA YAŞAYAN ANCAK FRANSIZ VATANDAŞI OLMAYAN BIRIYLE EVLENMEK
  3. CERTIFICATE DE CAPACITÉ À MARIAGE (CCAM), YANI EVLENME EHLIYETI
  4. LA TRANSCRIPTION DE L’ACTE DE MARIAGE VE FRANSIZ AILE CÜZDANI
  5. FRANSA'DAKI TÜRK VATANDAŞI ILE EVLILIK VE VIZE SÜRECI
  6. FRANSA'DAKI TÜRK VATANDAŞI ILE EVLILIK - VALILIKTEN RED ALMAK VE SONRASI
  7. FRANSA AILE BIRLEŞIMI VALILIK ONAYI SONRASI
  8. FRANSA'YA GELDIKTEN SONRA OFII EVRAK GÖNDERIMI
  9. FRANSA'YA GELDIKTEN SONRA OFII GÖRÜŞMESI
  10. EHLIYET (SÜRÜCÜ BELGESI) DEĞIŞIKLIĞI - FRANSA
  11. FRANSA SAĞLIK SISTEMI - CARTE VITALE NASIL ALINIR
  12. OFII FRANSA UYUM EĞITIMI
  13. Fransa'da Oturum Kartı Almak (Première demande de titre de séjour)
Paylaş:

3 yorum :

  1. size bir sorum olacak bana mail atabilirseniz cok sevinirim sorumu sormam icin burdan yazabilirim ama bilgi gelmiyor dolayisiyla cevaplari goremiyorum sinemyanar58@ gmail.com tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. ofiiye evrak gönderimi sonrası ne kadar sürede dosya incelenmeye başlar acaba ? posta yoluyla bugün evraklar teslim edildi ne kadar sürede ofiiye ulaşır ve ne kadar sürede dosya açılıp incelenir merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, dosya kisa surede ofii'ye ulasir ancak ev kontrolu 2-3ay sonrasinda yapiliyor. Sonrasinda evraklar valilige iletiliyor, orada butun evraklar incelenip, karar veriliyor. Toplam surec en iyi ihtimalle 8-12 ay icerisinde sonuclaniyor.

      Sil

| Fait avec ❤️ en France