Recent Posts

Fransa'ya Geldikten Sonra OFII Evrak Gönderimi



Bir şekilde uzun uzun aşamalardan geçerek Fransa'ya adım attığınız anda yapmanız gereken şey vizeyi alırken pasaportunuzun içinden çıkan OFII (Fransa göç ve entegrasyon ofisi) kağıdını doldurarak ve yine pasaportunuzun, vize sayfasının ve Fransa'ya giriş çıkış olan sayfaların fotokopisiyle birlikte size en yakın OFII'ye göndermek. 3 ay içinde bu kağıdı mutlaka ve mümkünse iadeli taahütlü göndermelisiniz.

OFII size ilk olarak başvurunuzun ellerine ulaştığına dair bir mektup gönderecek, yaklaşık 1-2 hafta sonra da ikinci mektupta ise size bir randevu tarihi ile birlikte yanınızda getirmeniz gereken belgelerin listesi iletilecek. Ben ilk mektubu yaklaşık 3 ay sonra aldım. Görüşmeye ise tam 4 ay dolduğunda gittim. Bu sürecin 3-6 ay arasında olabileceğini unutmayın.

Bu mektup iki sayfadan oluşuyor ve ilk sayfada size verilen randevu tarihi ve yeriyle birlikte sizden talep edilen evrakların listesi yer alıyor. İkinci sayfada ise Fransa'daki ilk yılınız için bir pul almanız gerekiyor, bu pul bir nevi vergi niyetiyle sizden talep ediliyor. Pul deyip geçmeyin çünkü bu pulun değeri tam 250euro. Sizden istenen evraklar ise aşağıdaki gibi:

Pasaport
Fotoğraf,
İkametgahınızı ispatlayan bir belge (elektrik, su faturası gibi)
Türkiye'de girdiğiniz sağlık kontrolünde size verilen döküman
250euroluk pul

Eskiden bu pulu Fransa'da Tabac(okunuşu: taba) denilen küçük tekel bayilerinden alabiliyorduk ancak görüşmeye gittiğimde başka bir türk ailenin Tabac'dan aldığı pulu kabul etmediklerini gördüm. Özellikle pulun internetten alınmasını istediler. Tabac'dan aldığınız pulu başkasına satabilirsiniz ya da iade edebilirsiniz. Para iadesinin uzun bir süreç olduğu söylendi.

Pulu alabileceğiniz internet sitesi ise: https://timbres.impots.gouv.fr/
Bu siteden pulu satın alıp yazıcıdan çıktı alıyorsunuz ve o çıktıyı götürüyorsunuz görüşmeye. OFII pulu nasıl alınır yazıma tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hem internetten almak daha rahat ve güvenilir, tabi 250€ verirken rahat olabilirseniz :) Fransa'da bu tarz şeylere verilen parayı görünce aklıma hemen aşağıdaki video geliyor. 

Sinemada patlamış mısır almaya giden bir adam, satış elemanının söylediği fiyat: 8euro, adamın iç sesi 1000dolar :) Eğerki fransızcaya kulak aşinalığım olsun derseniz aşağıdaki skeç şeklinde kısa kısa hazırlanmış olan diziyi tavsiye ederim. Yormayan akıcı ve komik :)




Tabi ki OFII görüşmesi ile ilgili yazımı okuyabilirsiniz. Gitmeden önce bir fikriniz olması açısından faydalı olacağına inanıyorum.

___________________________________________________________

***Aşağıda Fransa aile birleşimi vizesi ile ilgili paylaştığım konuların hepsinin linklerini toplu bir şekilde kolaylık olması için sırasıyla ekliyorum, üzerlerine tıklayarak okuyabilirsiniz.
  1. FRANSA GERÇEKTEN HAYAL MI?
  2. FRANSA'DA YAŞAYAN ANCAK FRANSIZ VATANDAŞI OLMAYAN BIRIYLE EVLENMEK
  3. CERTIFICATE DE CAPACITÉ À MARIAGE (CCAM), YANI EVLENME EHLIYETI
  4. LA TRANSCRIPTION DE L’ACTE DE MARIAGE VE FRANSIZ AILE CÜZDANI
  5. FRANSA'DAKI TÜRK VATANDAŞI ILE EVLILIK VE VIZE SÜRECI
  6. FRANSA'DAKI TÜRK VATANDAŞI ILE EVLILIK - VALILIKTEN RED ALMAK VE SONRASI
  7. FRANSA AILE BIRLEŞIMI VALILIK ONAYI SONRASI
  8. FRANSA'YA GELDIKTEN SONRA OFII EVRAK GÖNDERIMI
  9. FRANSA'YA GELDIKTEN SONRA OFII GÖRÜŞMESI
  10. EHLIYET (SÜRÜCÜ BELGESI) DEĞIŞIKLIĞI - FRANSA
  11. FRANSA SAĞLIK SISTEMI - CARTE VITALE NASIL ALINIR
  12. OFII FRANSA UYUM EĞITIMI
  13. Fransa'da Oturum Kartı Almak (Première demande de titre de séjour)
Paylaş:

4 yorum :

  1. Benim için çok önemli olan birşeyi size nasıl sorabilirim acaba mailinizi rica etsem? Çok önemli ve özel lütfen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fransahayali@gmail.com mail adresim, buradan ulaşabilirsiniz.

      Sil
  2. Fransa rüyası merhaba ben bir şey danışacaktım, çok şükür vizemizi 2 ay önce alıp geldik ama bize verdikleri bi kağıt var orada https://administration-etrangers-en-france.interieur.gouv.fr/particuliers/#/ bu siteye girip fransaya girdiğimizi declara etmemiz isteniyor ve ben 20 ye yakın denememe rağmen sistem hata verip duruyor. 3 ay içinde buraya giriş yapıp ödeme yapmamız gerekiyormuş aksi halde 3 aydan sonra ülkeyi terketmek gerekiyormuş, bununla alakalı bilginiz varmı? Ne yapmalıyız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle hoşgeldiniz. Sizin gibi birçok kişiden bu konuda sıkıntı yaşadıklara dair mesajlar alıyorum. Biraz araştırınca, bazı arkadaşlar birçok deneme sonunda vize kaydı yapabilmiş ancak yapamayanlarda OFII'yi aramışlar. OFII onlara posta yoluyla dönüş yapacaklarını söylemiş. Bence siz de biran önce OFII'yi arayıp bilgi verin.

      Sil

| Fait avec ❤️ en France