Recent Posts

Fransa'daki Türk Vatandaşı ile Evlilik ve Aile Birleşimi Vize Süreci



Evet daha önceki konularımda bahsettiğim bütün süreçleri atlattınız ve nihayet vize başvuru sürecine geldi.

Her zaman söylediğim gibi eğer fransız vatandaşlığı olan birisiyle evlendiyseniz süreç sizin için daha kolay ilerliyor. Bazı yolları kestirme yapıyor. Bunun en önemli adımı da vize başvuru süreci. Yani fransız vatandaşı olanla olmayan arasındaki fark 1 sene fazladan beklemek demek.

O yüzden de yukarıdaki karikatürü ekledim. Aile birleşimi için bilgi almaya gelmiş birine memur, eğer DNA testiniz varsa, sabıkanız temizse, içerde tanıdığınız varsa bir de şansınız varsa kabul almanız zor olacak, yoksa çok daha zor olacak diyor. Abartı ve ironik ama bir yerde de haklılık payı var. Hadi konumuza geri dönelim.

Fransız vatandaşıyla evlendiniz diyelim, sizi VFS global sitesi bekliyor, şuraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Gerekli evrakları toplayıp kısa bir süre beklemeye başlayın.

Eğer ki eşiniz fransız vatandaşı değilse, vize başvurusunu sizin adınıza OFII aracılığıyla eşinizin yapması gerekiyor. Yani OFII'ye gidip gerekli belgeleri sormalı ve başvurmalı. Size de sabırla beklemek düşüyor. Yani 9-12 ay arası beklemelisiniz.

Bu belgeleri toplamasının yanında önemli olan noktalar şunlar, mutlaka ama mutlaka bunları yerine getirdiğinden emin olmalı

  • Oturduğu evin belli bir büyüklükte olması (bu büyüklük evde yaşayacak kişi sayısına göre yaşadığı şehirden şehire farklılık gösteriyor, stüdyo daire kabul edilmiyor. Mutlaka evin odası olmalı)
  • Yaşadığı evde temel materyallerin bulunması yani evin yaşanabilir olması
  • Evde kendisinin yaşaması, yani annesiyle ya da bir başkasının yanında yaşamaması gerekiyor
  • Uzun süreli (CDI) bir iş sözleşmesine sahip olması ve maaşının belli bir düzeyin üzerinde olması (bu yine aile bireylerinin sayısına göre farklılık gösteriyor) Ancak sadece iki kişi yaşacaksa bunun net 1250€ olduğunu düşünebilirsiniz. 
Evet bütün bunları sanki kendi vatandaşları yerine getiriyor mu diye sorabilirsiniz. Evet getirmiyor ancak kurallar böyle.

Eşiniz başvurduktan sonra kimse size evin metrekaresi az, maaşın az diye dönüş yapmıyor. Sizin başvurunuzu sonuna kadar bekleyip, sonra red cevabı veriyorlar. Yani siz aylarsa, hatta 1 sene boyunca bekledikten sonra red kararı veriliyor... İlk evrakları teslim ettiğinizde ya da ev kontrolü sonrası kardeşim bak bu evraklar okey değil diyebilirler diye düşünebilirsiniz ancak öyle birşey yok. Girmenizi engelleyemiyorlarsa bile geciktirmek için ellerinden geleni yapıyorlar... Malesef durum böyle.

Yani zaman kaybetmemek adına mutlaka evraklarınızdan emin olmalısınız.

OFII başvurusu sonrası yaklaşık 3 ay sonra evinizi kontrol etmek için bir memur geliyor, ölçüp biçiyor, gerekli kontrolleri yapıp gidiyor. Daha sonra dosyanız OFII tarafından valiliğe (=préfecture/bu kelimeye alışsanız iyi olur çünkü bir süre sonra hayatınızın bir parçası olacak neredeyse) iletiliyor. Vaaliliğin evrakları inceleme süresi yaklaşık 6 ay yani bu süre içinde bir cevap vermesi gerekiyor. 

6 ayın sonunda eşinize olumlu ya da olumsuz cevap mektup yoluyla geliyor.

Olumlu ya da olumsuz bir cevap mı aldınız, bu ikisini de bir sonraki konumda yazacağım.

Olumsuz cevap aldıysanız şu yazıma tıklayabilirsiniz: Valilikten red almak ve sonrası

Olumlu cevap aldıysanız şu konuma tıklayabilirsiniz: Valilik onayı ve sonrası

___________________________________________________________

***Aşağıda Fransa aile birleşimi vizesi ile ilgili paylaştığım konuların hepsinin linklerini toplu bir şekilde kolaylık olması için sırasıyla ekliyorum, üzerlerine tıklayarak okuyabilirsiniz.
  1. FRANSA GERÇEKTEN HAYAL MI?
  2. FRANSA'DA YAŞAYAN ANCAK FRANSIZ VATANDAŞI OLMAYAN BIRIYLE EVLENMEK
  3. CERTIFICATE DE CAPACITÉ À MARIAGE (CCAM), YANI EVLENME EHLIYETI
  4. LA TRANSCRIPTION DE L’ACTE DE MARIAGE VE FRANSIZ AILE CÜZDANI
  5. FRANSA'DAKI TÜRK VATANDAŞI ILE EVLILIK VE VIZE SÜRECI
  6. FRANSA'DAKI TÜRK VATANDAŞI ILE EVLILIK - VALILIKTEN RED ALMAK VE SONRASI
  7. FRANSA AILE BIRLEŞIMI VALILIK ONAYI SONRASI
  8. FRANSA'YA GELDIKTEN SONRA OFII EVRAK GÖNDERIMI
  9. FRANSA'YA GELDIKTEN SONRA OFII GÖRÜŞMESI
  10. EHLIYET (SÜRÜCÜ BELGESI) DEĞIŞIKLIĞI - FRANSA
  11. FRANSA SAĞLIK SISTEMI - CARTE VITALE NASIL ALINIR
  12. OFII FRANSA UYUM EĞITIMI
  13. Fransa'da Oturum Kartı Almak (Première demande de titre de séjour)
Paylaş:

Yorum Gönder

| Fait avec ❤️ en France