Recent Posts

Fransa Gerçekten Hayal mi?



Bir önceki postumda blogu neden açtığımdan bahsetmiştim, peki ya Fransa gerçekten sizin hayaliniz mi?

Biliyorum ki son zamanlarda birçok insan kendini yurtdışına atmaya uğraşıyor. Türkiye'de kariyer sahibi olan olmayan herkes bunun hayalini kuruyor. Ne iş olsa yaparım diyor... yurtdışında yaşayabilmek için hayatımızı alt üst etmeye razıyız. Tabi ki altının üstünden daha iyi olup olmadığını bilmiyoruz.

Ya yurtdışında birine öyle ya da böyle aşık oluyoruz, ya gittiğimiz bir yurtdışı tatilinde gittiğimiz yere aşık oluyoruz, ya kendimizi Türkiye'ye ait hissetmiyoruz, bunalıyoruz, bıkıyoruz gibi gibi elimizde birçok nedenle yurtdışına çıkmaya hazırız ve motiveyiz. Siz birine aşık olduysanız ve fransız vatandaşlığı olmayan biriyle evlenecekseniz, benimle bu yolculuğa çıkmaya hazırlanın, çünkü sizi uzun bir yol bekliyor.

Herhangi bir ülkeye evlilik yoluyla gidiyorsanız, yeni bir dil öğrenmeye, yeni alışkanlıklara, yeni arkadaşlıklara kısacası yeni herşeye hazır olmalısınız.

Eğer ki gittiğiniz ülkenin dilini bilmiyorsanız bir süre işsiz kalmaya hazırlıklı olun derim. Özellikle Fransa'ya gidiyorsanız bu süre daha da uzuyor. Neden mi? Çünkü dil engelinden ziyade Fransa her meslek dalında bir eğitim, formasyon ya da diploma sahibi olmanızı istiyor. Türkiye'nin en iyi üniversitesinden mezun oldunuz ve diplomanız var diyelim o zaman diploma denkliği almanızı istiyor. Denkliğiniz yoksa okuduğunuz üniversite yokmuş gibi davranılıyor. İstediğiniz kadar tecrübeniz olsun, diplomanız yoksa sıfırdan başlamalısınız. Her meslek dalında demiştim değil mi? Gider ben markette raf düzenlerim demeyin boşuna çünkü onun için de eğitim alıp, sonunda bir sertifikaya sahip olmalısınız. Ayrıca marketlerde kasiyerler hem raf düzeltip hem de kasaya baktıkları için birazcık da olsa dil bilmeniz şart.

Gözünüzü korkuttuysam affola, hala motiveyseniz hadi bir sonraki yazımda bu yolculuğa başlayalım.

___________________________________________________________

***Aşağıda Fransa aile birleşimi vizesi ile ilgili paylaştığım konuların hepsinin linklerini toplu bir şekilde kolaylık olması için sırasıyla ekliyorum, üzerlerine tıklayarak okuyabilirsiniz.
***Aşağıda Fransa aile birleşimi vizesi ile ilgili paylaştığım konuların hepsinin linklerini toplu bir şekilde kolaylık olması için sırasıyla ekliyorum, üzerlerine tıklayarak okuyabilirsiniz.
  1. FRANSA GERÇEKTEN HAYAL MI?
  2. FRANSA'DA YAŞAYAN ANCAK FRANSIZ VATANDAŞI OLMAYAN BIRIYLE EVLENMEK
  3. CERTIFICATE DE CAPACITÉ À MARIAGE (CCAM), YANI EVLENME EHLIYETI
  4. LA TRANSCRIPTION DE L’ACTE DE MARIAGE VE FRANSIZ AILE CÜZDANI
  5. FRANSA'DAKI TÜRK VATANDAŞI ILE EVLILIK VE VIZE SÜRECI
  6. FRANSA'DAKI TÜRK VATANDAŞI ILE EVLILIK - VALILIKTEN RED ALMAK VE SONRASI
  7. FRANSA AILE BIRLEŞIMI VALILIK ONAYI SONRASI
  8. FRANSA'YA GELDIKTEN SONRA OFII EVRAK GÖNDERIMI
  9. FRANSA'YA GELDIKTEN SONRA OFII GÖRÜŞMESI
  10. EHLIYET (SÜRÜCÜ BELGESI) DEĞIŞIKLIĞI - FRANSA
  11. FRANSA SAĞLIK SISTEMI - CARTE VITALE NASIL ALINIR
  12. OFII FRANSA UYUM EĞITIMI
  13. Fransa'da Oturum Kartı Almak (Première demande de titre de séjour)
Paylaş:

Yorum Gönder

| Fait avec ❤️ en France